Terrastegels in keramiek zorgen voor een mooie, onderhoudsvriendelijke buitenruimte

Heeft u plannen om uw terras (opnieuw) aan te leggen, overloop dan zeker alle mogelijkheden zodat u een weloverwogen keuze kan maken! Het uitzicht van uw terras heeft immers ook een invloed op uw woning. Met het huidige aanbod terrastegels kan u de binnenruimte als het ware laten doorlopen naar uw tuin. Als een terras goed is aangelegd, is het de perfecte locatie om even te ontsnappen aan een jachtig bestaan. Het is dan ook niet te bedoeling dat u veel werk heeft met het onderhoud ervan! Keramische terrastegels bieden daarvoor de oplossing.

Allerlei imitaties in keramische terrastegels

Het meest gekozen voor de aanleg van een terras, tuinpad of carportvloer, zijn hout, beton, natuursteen of keramiek. Houdt u van de look van hout, beton of natuursteen maar niet van het onderhoud dat deze vloeren met zich meebrengen, bekijk dan zeker de mogelijkheden in keramische terrastegels met diezelfde look. Keramische terrastegels zijn erg onderhoudsvriendelijk. Ze zijn niet poreus, waardoor er geen vuil of vlekken de tegel kunnen binnendringen. Ze zijn bovendien makkelijk te reinigen. Kies voor een tegel met antisliplaag voor buiten, zodat de vloer niet te glad is bij vochtig weer. Keramische terrastegels zijn kleurvast en vorstbestendig. Naast de keramische tegels met houtlook, betonlook of natuursteenlook, zijn er nog heel wat mogelijkheden in kleuren, afwerkingen en formaten.

Hoe kiest u de juiste terrastegels?

We raden aan geen te grote tegels te kiezen voor een te kleine oppervlakte. Heel grote tegels komen niet tot hun recht op een relatief klein terras. Bekijk samen met ons team van specialisten welk formaat het meest geschikt is voor uw terras. Is er een formaat mogelijk zodat u op een hele tegel uitkomt binnen uw terrasoppervlakte, dan zal het resultaat mooier zijn, en heeft u minder snijverlies. Bij kleinere tegels is er uiteraard meer voegwerk nodig, wat het iets arbeidsintensiever maakt de vloer te betegelen. We geven u graag raad over voegbreedtes en voegmaterialen.