Patroontegel als blikvanger

Deze stijlvolle patroontegel geeft instant karakter in uw woning, door hem bij voorbeeld te gebruiken voor uw keukenwand. Vaak worden hij ook als accent gebruikt in een keuken, inkomhal, toilet of badkamer. Ideaal voor wie van vintage houdt! Patroontegels zorgen bovendien voor een tijdloze uitstraling. Ze worden zowel in een moderne loft, een stadswoning als een landgoed gebruikt.

Al eeuwen worden patroontegels gehanteerd. Vroeger werden ze gemaakt uit een mengeling van cement, marmer, grind en organische pigmenten. Dit was een langdurig ambachtelijk proces. Uiteraard zijn deze tegels aanzienlijk duurder dan de huidige keramische patroontegels. Op deze manier combineert u de charmes van de oude patroontegel in cement met de voordelen van een keramische vloertegel.

Patroontegels bestaan zowel in wandtegels als vloertegels. Bovendien kan u keramische patroontegels zowel binnen als buiten gebruiken.

Onderhoudsvriendelijk

De tegels die u bij Gilbo Tegels kan vinden bestaan volledig uit keramisch materiaal. Een groot pluspunt is dat ze vlekvrij en gemakkelijk in onderhoud zijn. Een keramische patroontegel wordt gemaakt uit klei, die op hoge temperatuur gebakken wordt in een oven. Daardoor zijn ze harder dan cementtegels. Keramische patroontegels zijn niet poreus en vragen geen speciaal onderhoud. Ze zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals bij voorbeeld een badkamer of keuken. Wil u vermijden dat schimmels vrijspel krijgen, dan blijft een keramische tegel de beste keuze!

Veel mogelijkheden

In onze showroom vindt u een heel gamma aan keramische patroontegels. De kleurrijke tegelpatronen zorgen voor een levendig element in de ruimte. De reeks omvat een breed scala aan kleuren en prints. Het formaat van deze tegels is 20 x 20 cm. Ons team helpt u graag bij het samenstellen van uw ideale combinatie!

Het leggen van een patroonvloer lijkt niet altijd eenvoudig. Wenst u dit zelf te doen, dan geeft ons team graag raad, zoniet kunnen we u helpen bij het vinden van de geschikte vakman!