De mooie uitstraling van hout

In keramisch parket heb je een enorm uitgebreide keuze. Met keramische tegels kan je elke tekening en structuur nabootsen, dus ook van verschillende houtsoorten. Bovendien vindt u keramische parkettegels in verschillende afmetingen.

Keramische parkettegels bieden u de warme uitstraling van hout, gecombineerd met het onderhoudsgemak van een keramische tegel! Deze houtstructuur tegel is heel kras- en vlekbesteding en in tegenstelling tot parket hoeft u deze vloer niet te vernissen of af te schuren. Het keramische materiaal is bovendien een ideale geleider op vloerverwarming. Kies daarvoor wel de aangepaste lijm. We geven u graag raad! Zorg ook steeds voor extra uitzetvoegen.

Dé oplossing om gezelligheid te creëren in uw woonkamer, keuken of cosy slaapkamer! Maar parket in vochtige ruimtes zoals een badkamer of een toiletruimte, of zelfs aan een sauna of een zwembad, behoort nu ook tot de mogelijkheden. Doordat keramische tegels niet poreus zijn, kan er geen water doordringen. Een groot voordeel ten opzichte van de traditionele parketvloer.

Waarmee houdt u best rekening bij keramisch parket?

We raden aan een tegel te nemen die gerectificeerd is. Zo kan u de tegel met een erg kleine voeg plaatsen, van slechts 1 of 2 mm. U creëert daarmee een natuurlijker uitzicht. U kan daarbij een voegkleur kiezen die nauw aansluit bij de kleur van het (keramisch) hout. Leg de keramische parket nooit in halfsteenverband. Best zorgt u ervoor dat er een derde of een vierde verschil is met de andere tegel.

 

Leuk om te weten is bovendien dat je een keramische parkettegel zelfs op uw bestaande tegelvloer kan plaatsen. Voorwaarde is wel dat de oude tegels goed vast liggen en dat alles vlak is. Dit bespaart u heel werk; u moet de oude tegels niet uitbreken, en kan onmiddellijk beginnen met het betegelen in keramisch parket.

Kom de verschillende mogelijkheden bekijken in onze toonzaal!