Frisse faience

Faience geeft een frisse toets aan uw interieur. Het ontwerp is verkrijgbaar in zowel matte als blinkende uitvoering, in een divers kleurenpallet. Voor een extra speels effect op uw wand combineert u de vlakke tegels met structuurtegels. Perfect te combineren met een accentmuur of keramische parketvloer. Een groot voordeel aan deze keramische tegels is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. De keramische tegels zijn niet enkel geschikt voor uw woonkamer of slaapkamer, maar kunnen perfect worden gebruikt in vochtige ruimtes, zoals uw badkamer of toilet.

Wat is faience?

Het woord faience is afgeleid van Faenza, een plaats in Italië waarvan de pottenbakkerijen in het midden van de vijftiende eeuw internationaal vermaard waren.Het oorspronkelijke faience ontstond in de negende eeuw, en is een soort van aardewerk dat met een ondoorzichtige witte laag geglazuurd is om het op Chinees porselein te laten lijken. Na China, leerden ook Spanje en Italië dit porselein kennen. Later werd deze uitstraling ook gebruikt in wand- en vloertegels.

Verre van oubollig

Zoals we eerder al vermeldden, bestaat faience al een hele tijd. Toch past het perfect in een hedendaags interieur met een natuurlijke en serene sfeer. De keramische variant die u vindt bij Gilbo Tegels combineert het gemak van een keramische tegel met de uitstraling van een faience-tegel. De uitstraling wordt perfect geïmiteerd. Voordeel van keramische tegels is dat ze bestand zijn tegen vocht, vlekken en krassen. Geen schrik dus met kleine kinderen in uw badkamer, betegeld met deze tegels van Gilbo!

In onze toonzaal in Turnhout vindt u de verschillende kleuren en formaten van deze tegels. Ons team staat u graag bij met advies voor uw persoonlijk project. Wil u diverse soorten tegels combineren in één ruimte, dan kan u inspiratie opdoen in onze toonzaal. Zoekt u een vakman om te betegelen, dan brengen we u graag met hen in contact!