Wat is een Zelliges tegel?

Een Zelliges tegel is een handgemaakte geglazuurde tegel. Ze zijn onregelmatig van oppervlak waardoor het licht er prachtig op inspeelt. Ze hebben een formaat van 10 cm x 10 cm of van 5 cm x 5 cm. De tegels zijn gemaakt van de beste kwaliteit van klei, en zijn afkomstig uit de omgeving van de Marokkaanse stad Fez. Bij Gilbo Tegels hebben we 30 verschillende kleuren. Kom zeker even kijken in onze toonzaal! Zelliges tegels kan u op wanden gebruiken, maar even goed op uw vloer. Dit kan de ruimte een uniform uitzicht geven.

Waar kan je Zelliges tegels gebruiken?

 

Zelliges tegels geven aan elke ruimte een warme uitstraling. Ze reflecteren het licht mooi, zodat het gebruik van de tegels een aparte uitstraling geeft aan uw ruimtes. Ze werden oorspronkelijk in Arabische badhuizen gebruikt. Tegenwoordig worden ze ook vaak gebruikt in de keuken, in badkamers en toiletruimtes. De tegels zijn perfect te gebruiken als accentmuur samen met een eerder neutrale keramische tegel. Ze geven net dat tikje extra aan uw ruimte. Zelliges tegels geven een exotische uitstraling aan uw badkamer of sauna-ruimte, voor een echt welness gevoel.

Hoe komt een Zelliges tegel aan zijn unieke karakter?

De klei die gebruikt wordt voor de Zelliges tegels wordt manueel gekneed en gevormd tot het gewenste formaat. Na het kneden wordt de klei uitgedroogd in de zon en geëmailleerd in de gewenste kleur. De email wordt op artisanale wijze samengesteld waardoor er kleurnuances ontstaan. Dan worden de tegels afgebakken in een traditionele leemoven. De variatie in vlammen en intensiteit van het bakproces zorgen voor een uitgesproken schakering in de kleuren. Na het koelen worden de Zelliges tegels één voor één met de hand afgewerkt. Tot slot worden alle randen met een andere vorm van hamer afgeschuind. Dit zorgt voor de typische, onregelmatige rand. Elke tegel zal er op die manier net iets anders uitzien.