Wat maakt Zelliges tegeltjes uniek?

Dit soort tegels werd oorspronkelijk gebruikt in Marokkaanse badplaatsen en gebedshuizen, en komt u nu ook vaak tegen in typische Marokkaanse huizen. De tegels zijn gemaakt van de beste kwaliteit van klei, afkomstig in en rond de Marokkaanse stad Fez. Ze hebben een uniek karakter doordat de klei manueel wordt gekneed en gevormd tot het gewenste formaat. Na het kneden wordt de klei uitgedroogd in de zon en geëmailleerd in de gewenste kleur. De email wordt op artisanale wijze samengesteld, waardoor er kleurnuances in de tegeltjes ontstaan. Na dit proces worden de tegels afgebakken in een traditionele leemoven. De variatie in vlammen en intensiteit van het bakproces zorgen voor een uitgesproken schakering in de kleuren. Na het afkoelen worden de Zelliges tegels één voor één met de hand afgewerkt. Tot slot worden alle randen met een andere vorm van hamer afgeschuind. Dit zorgt voor de typische, onregelmatige rand.

Formaten en kleuren

De Marokkaanse Zelliges tegels hebben doorgaans een afmeting van 10 x 10 cm, maar eveneens erg populair zijn ze in 5 x 5 cm. Hier ziet u de Zelliges tegels in een bijna witte kleur met een semi transparante glazuurlaag, maar ze zijn beschikbaar in een waaier aan kleuren. Populair zijn de parelmoerkleuren en matte zandtinten. Kom beslist eens een kijkje nemen in onze toonzaal.

Waar Zelliges tegels gebruiken?

De Zelliges tegels zijn ideaal voor een fijne afwerking van keukenwanden, toiletten en badkamers. Ze geven een ruimte een warme en authentieke uitstraling, met een zuiderse toets. Vaak worden ze gecombineerd met grote tegels. Dat schept onmiddellijk veel sfeer. Zo kan u perfect een grote tegel gebruiken voor uw badkamer, maar in de inloopdouche Zelliges tegels gebruiken. Het betegelen van de ruimte met deze tegels, vergt wel wat meer tijd en aandacht dan met grotere tegels, maar het voordeel is wel dat u minder gaat moeten slijpen en aanpassen.

Ontdek hier onze andere Keukentegels