Keramische parketvloer, wat is dat?

Keramische parkettegels zijn lange keramische vloer- of wandtegels met de warme uitstraling van een houten parketvloer. Door de hoogtechnologische productieprocessen zijn ze nauwelijks van een echte parketvloer te onderscheiden. Met deze vloerbedekking zijn heel veel combinaties mogelijk, denk bij voorbeeld maar aan wandtegels in natuursteen!

Verschillende soorten keramische parketvloer

De houtstructuur tegels zijn verkrijgbaar in heel diverse maten. De kleinste maten zijn 15 cm x 60 cm , de grootste 20 cm x 180 cm.

Niets dan voordelen

Keramische parketvloer is geschikt voor vloerverwarming. Keramische tegels geleiden beter de warmte dan hout, waardoor ze energievriendelijk zijn. Een ecologisch en economisch verantwoorde keuze dus! Bij een traditionele parketvloer moet de temperatuur in huis redelijk constant blijven zodat de planken niet bol gaan staan. Daarover hoeft u zich met keramische parketvloer geen zorgen te maken.

Keramische parketvloer heeft alle troeven van traditionele keramische tegels maar dan met de look van een houten parketvloer. Het beste van de twee werelden.  Zo zijn de tegels krasbestendig, niet vlekgevoelig of gevoelig voor vocht. Zeker in vochtige ruimtes zoals keukens, badkamers of doucheruimtes, zijn deze keramische parkettegels de ideale oplossing. Bij een gewone houten parketvloer is er meer onderhoud nodig, moet je oppassen met vocht, en heb je meer kans op krassen.

Deze tegels zijn ook als wandtegel te gebruiken, zodat je één bepaalde look kan doortrekken doorheen de hele ruimte. Omdat ze vorstvrij zijn, is het eveneens mogelijk de tegels buiten te gebruiken, zodat je binnen én buiten dezelfde tegel en houtlook hebt, maar dan in een onderhoudsvriendelijke versie. Keramische tegels zullen niet verkleuren door de zon, ze zijn kleurvast. De tegels moeten niet ingeolied of opgeschuurd worden. In tegenstelling tot houten parketvloeren, moet u geen schrik hebben als je kinderen morsen op uw mooie vloer, deze keramische parketvloer is niet vlekgevoelig en kan tegen een stootje. De tegels zijn bovendien brandbestendig.

We geven u graag raad voor het plaatsen van deze keramische parketvloer in onze toonzaal. Deze tegels geven weinig snijverlies, en maken het mogelijk om met een minimale voegbreedte te werken.

Ontdek hier onze andere Over tegels