Rodal, groot aanbod in terrastegels

De firma Rodal werd opgericht in 1957, en is een echt familiebedrijf van Belgische origini met een grote expertise en specialisatie in terrastegels. Door zijn jarenlange ervaring en zin voor vernieuwing is de tegelfabrikant een begrip in de tuin- en terraswereld met talloze tevreden klanten in binnen- en buitenland.

De tegels van Rodal zijn de meest complete tegels uit de markt. Er is een grote keuze binnen dit merk. Heel wat tuinarchitecten gebruiken deze tegels voor hun ontwerpen. Naast decoratief, zijn ze eveneens erg stevig, kleurvast en vorstvrij. Deze keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk. Reiniging met water en zeep volstaat.

Wat maakt deze tegels uniek?

Een Rodal-tegel heeft een totale dikte van +/- 4 centimeter, en bestaat uit een onderlaag van beton met daarop een sierlaag die wordt gevormd door marmergranulaten die door hun hardheid en zuiverheid zorgen voor een kleurvaste tegel. De tegels krijgen een dubbele laag coating (synthetisch hars) waardoor vetten, mos of ander vuil zich niet kunnen hechten. Ze worden dus minder snel vuil dan andere vloeren. De tegels worden vaak gebruikt op dakterrassen in combinatie met tegeldragers.

Hoe plaatst u de tegels van Rodal het best?

Voor het plaatsen van deze gestraalde tegels is een goede voorbereiding aangewezen. Voorzie een onderlaag van +/- 15 centimeter. Per lopende meter kan u best een helling respecteren van minimum 1 centimeter. Breng een laag gestabiliseerd zand aan (cement + Rijnzand, met een verhouding van 1/10). Daarna moet u deze laag aandammen en door middel van paslatten egaliseren. Plaats dan de tegels die u zorgvuldig hebt uitgekozen op het zandbed. Breng onder de tegels een beetje cement gemengd met wat water aan. Dit raden we aan om de aanhechting tussen tegel en onderlaag te versterken. Klop de tegels daarna lichtjes aan met een rubber hamer. Neem bij voorkeur tegels uit verschillende paletten, zodat een optimale schakering bekomen wordt. De tegels van Rodal kunnen geplaatst worden met of zonder voeg. Tegels met voeg mogen enkel manueel opgevoegd worden, bij voorkeur met een elastisch voegmiddel. Bij Gilbo Tegels geven we u graag raad welke voegmiddelen hiervoor kunnen worden gebruikt. Tegels geplaatst zonder voeg kunnen met droog wit zand ingeveegd worden, overtollig zand na het invegen onmiddellijk verwijderen en desnoods herhalen tot de voegen verzadigd zijn. Het invoegen van de tegels mag slechts gebeuren indien de laag gestabiliseerd zand voldoende uitgedroogd en hard is.

Kom de tegels zeker bezichtigen in onze toonzaal. Het Gilbo Tegels-team staat u graag bij in uw keuze!